Во просториите на Ракометната федерација на Македонија, денеска во 12 часот, ќе биде извршена ждрепката за четвртфиналните групи во Купот на Македонија во двете конкуренции мажи и жени.

Во машка конкуренција екипите ќе бидат поделени во четири групи по четири екипи, додека во женска една од четирите групи ќе брои три екипи.

РАКОМЕТ КУП НА МАКЕДОНИЈА – ЧЕТВРТФИНАЛНИ ГРУПИ

МАЖИ

ГРУПА 1
ТИМ – ТИМ
ТИМ – ТИМ
ГРУПА 1
ТИМ – ТИМ
ТИМ – ТИМ
ГРУПА 3
ТИМ           –  ТИМ
ТИМ           –  ТИМ
ГРУПА 2
ТИМ           –  ТИМ
ТИМ           –  ТИМ

ЖЕНИ

ГРУПА 1
ТИМ – ТИМ
ТИМ – ТИМ
ГРУПА 1
ТИМ – ТИМ
ТИМ – ТИМ
ГРУПА 3
ТИМ           –  ТИМ
ТИМ           –  ТИМ
ГРУПА 4
ТИМ           –  ТИМ
ТИМ

Победниците од секоја група ќе обезбедат пласман во полуфиналето, на завршниот турнир, што би требало да се одржи во мај месец.

Ждрепката може да ја следите ВО ЖИВО ОВДЕ