Денес во склоп на континенталното првенство на Африка се играат полуфиналните натпревари.

Во 17:00 часот ќе се сретнат Алжир и Нигер, додека пак во 20:00 часот се игра вториот полуфинален натпревар помеѓу Сенегал и Мадагаскар.

Бранител на титулата од минатото издание е селекцијата на Сенегал.

Финалето на Африканскиот Куп на Нации се игра на 4-ти Февруари.