Со денешните осум натпревари што се играат во групите Е,Ф,Г и Х ќе биде комплетирано првото коло на Светското првенство во Полска и Шведска.

Првите натпревари изминативе два дена не донесоа изненадувања.

Вечерва својот прв натпревар ќе го игра и Македонија која во рамките на групата Ф во Краков ќе игра против Норвешка, првиот фаворит во групата.

Распоред на натпревари:

Е група 1.коло (Катовице)

Германија – Катар (почеток 18 часот),

Србија – Алжир (20:30 часот)

Ф група 1.коло (Краков)

Аргентина – Холандија (18 часот),

Норвешка – Македонија (20:30 часот)

Г група 1.коло (Јенчепинг)

Мароко – САД (почеток 18 часот),

Египет – Хрватска (20:30 часот)

Х група 1.коло (Малме)

Бахреин – Тунис (18 часот),

Данска – Белгија (20:30 часот)