Ветераните во редовите на Феникс, Бојан Трајковски и Ивица Димчевски по пласманот на својата екипа во финалето на Купот во кое ќе го предизвикаат шампионот МЗТ Скопје, не ги криеја емоциите, па до „скптиците“ упатија порака „Оние кои имаа желботеки вчера, утре нека не гледаат во финале