Моќно делуваше интонирањето на македонската химна во „Таурон“ арената во Краков, Полска, каде машката ракометна репрезентација го игра првиот натпревар на Мундијалот.

Мотив сигурни нема да не достасува, напротив.

Бодрени од бројните македонски навивачи „Фалангата“ црвено-жолтите ќе се обидат да го изненадат фаворизираниот противник.