ИХФ ги делегираше арбитрите кои што ќе означат старт на средбата која што започнува од 20:30 часот.

Судии на овој натпревар ќе бидет Адам Биро и Оливер Киш од Унгарија, а делегат ќе биде Јосип Посавец од Хрватска.

Македонија и Норвешка досега се сретнале петпати, Скандинавците извојувале три победи, додека нашата селекција има само една победа а еден натпревар заврши без победник