понеделник, 4 март, 2024

МАКЕДОНИЈА | пред-квалификации за ОИ 2024 Париз

МАКЕДОНИЈА И ВТОР ПАТ
НЕ УСПЕА ДА ГИ МИНЕ

ОЛИМПИСКИТЕ КВАЛИФИКАЦИИ

Машката кошаркарска репрезентација на Македонија од 12 до 15 август, во Талин, Естонија ќе ги игра натпреварите во пред-квалификациите за Олимписките игри во Париз 2024 година. На патот кон главните квалификации за Олимпијадата, треба да се минат два турнири. Пласман во втората рунда во Полска, обезбедуваат двете прво пласирани репрезентации, а само победникот од вториот турнир во Полска, ќе игра во главните квалификации за ОИ.

ОЛИМПИСКИ ПРЕТКВАЛИФИКАЦИИ -ТАЛИН
РАСПОРЕД НА НАТПРЕВАРИТЕ НА МАКЕДОНИЈА
МАКЕДОНИЈА – ИЗРАЕЛ 65 – 86
МАКЕДОНИЈА – ЕСТОНИЈА 59 – 83
МАКЕДОНИЈА – ЧЕШКА 82 – 94
Сите актуелности поврзани со македонската репрезентација можете да ги следите овде во продолжение.

The event is finished.

Дата

13 - 15 Авг 2023
Завршено

Време

18:00
Категории