Репрезентациите на Македонија и Англија вечерва на „Tодор Проевски“ во Скопје ќе го одиграат поседниот натпревар во квалификациите за Европското првенство 2024-та во Германија.

Тоа ќе биде вкупно шести меѓусебен дуел на овие две селекции. Традицијата е на страна на Англичаните кои два пати нé поразија и тоа во Скопје.

Единствената победа пред своите симпатизери Англичаните ја имаат од поседната пресметка, која на „Олд Трафорд“ и го нанесоа најуведливиот пораз во историјата на Македонија со 7-0.

Најинтересните моменти од сите досегашни натпревари можете да ги видите со едноставен клик на резултатот.

«Претстоeн натпревар
20.11.23  ЕП Квали 2024 GER            Македонија        20: 45  Англија
«Претходно одиграни натпревари 
19.06.23  ЕП Квали 2024 GER            Англија              7 – 0     Македонија
07.10.06  ЕП Квали 2004 АUT/SUI      Англија              0 – 0    Македонија
06.09.06  ЕП Квали 2004 АUT/SUI      Македонија        0 – 1    Англија
06.09.03  ЕП Квали 2004 POR            Македонија        1 – 2    Англија
16.10.02  ЕП Квали 2004 POR            Англија              2 – 2    Македонија