Во деновите од викендот продолжија натпреварите од пингпонгарските во тековната сезона – пролетен дел. Се играа натпревари од Супер лигата мажи, Првата лига во двете конкуренции, како и Втората лига за мажи.

Резултати од Супер лига 10-то коло:
Берово – Рисови  4 : 3
Кочани – Телеком Нец 2  1 : 4
Младост – Крива Паланка 2007  0 : 4
Младост 96 – Крива Паланка 4 : 3
Шампион Фа – Работнички  4 : 2

Резултати од Прва лига мажи 10-то коло:
Астраион – Кратово 4 : 1
Берово 2 – Шуто Оризари 4 : 0 – службена
Пелагонија – Борец Тим 4 : 2
Радовиш – Дебар Маало 4 : 1
Телеком Нец – Вардар 1 : 4

Втора лига:

Пелистер – Прилеп 3 : 4

Женска лига:

Крива Паланка – Зегин Берово 4 : 3

По изиграните натпревари нема промена на лидерските места на табелата. Во Супер лига екипите Телеком Нец 2 и Младост 96 го делат првото место, додека во Прва лига екипите на Вардар и Пелагонија го делат првото место.