Сања Спасовска продолжува со одличните настапи на Во Светскиот куп во сноубординг.

Спасовска настапи во швајцарскиот ски-центар Шкуол, каде  со оствареното време од 1:52.02.минута, заврши како 24-то пласирана.

Она што е позначајно Спасовска освои 70 ФИС поени.

Ова е најдобар пласман на една наша натпреварувачка во овој спорт. 

Потсетување дека Соња во легендарниот ски-центар Кортина Дампецо, во Италија. кон крајот на минатата година ги донесе првите бодови, завршувајќи во топ 30-те.