Софија Гоџа победни на спуст трката воСветскиот куп во алпско скијање што се одржа во швајцарскиот ски-цетар Сент Мориц в Швајцарија.

Италијанката оствари најбрзо време од 1:28.85 оставајќи ја зад себе Словенката, Илха Штухец која заврши со време од 1:29.28, додека Кира Веидле се пласира на третото место.

Утре е на програмата супер џи трката, а во генералниот пласман води Михаела Шифрин со 475 бода токму пред Софија Гоџа со 425 поени.