ЕП РАКОМЕТ – У17 (ЖЕНИ)

МАКЕДОНСКИТЕ КАДЕТКИ
ЗАВРШИЈА НА ПОСЛЕДНОТО 12-МЕСТО НА ЕВРОПСКИОТ ШАМПИОНАТ

Женската кадетска репрезентација на Македонија, заврши на последното 12-место на Европскиот шампионат за ракометарки до 17 години, што се одржуваше во Подгорица, Црна Гора. Нашите млади ракометарки ги загубија сите осум натпревари
ПРВА ФАЗА – Група Д
Македонија-Романија 27-40
Македонија-Унгарија 13-42
Македонија-Франција 15-31
ВТОРА ФАЗА Група 4
Македонија-Норвешка 21-31
Македонија-Португалија 13-36
ЗА ПЛАСМАН за 9 до 16 место
Македонија-Португалија 13-36
за 13 до 16 место
Македонија-Швајцарија 31-32
за 15 место
Македонија-Исланд 25-34
Сите актуелности можете да ги следите овде

The event is finished.

Дата

12 Авг 2023
Завршено

Време

11:15
Категории